Formulari de cerca

Nota informativa Entrecomarques2017
10/04/2017

     RUTA TURÍSTICA DELS BORJA A LLOMBAI

Gran participació de la ruta Entrecomarques per Llombai

Llombai participa per quarta vegada en este projecte turístic que impulsa la Mancomunitat de la Ribera

 

Un grup de 57 persones procedents de diverses comarques valencianes visitaren el dissabte passat Llombai dins del projecte turístic de rutes Entrecomarques. Esta iniciativa  turística de les comarcas de la Ribera Alta i Baja, la Vall d’Albaida, la Safor, la Costera i la Canal de Navarrés està patrocinada pel Patronat Provincial de Turismo de la Diputació de Valencia. Una iniciativa en què participa  l’Ajuntament de Llombai i que se suma a les activitats per a promoure la ruta dels Borja i els atractius del patrimoni llombaí per als visitants.

La ruta, que es va iniciar a l’Ajuntament de Llombai, fou dirigida per l’historiador Vicent Sanz Viñuelas com a intèrpret cultural pels carrers del poble.

L’itinerari al llarg dels carrers del casc històric va permetre conéixer i disfrutar de l’arquitectura d’algunes cases, entre elles la casa de l’escriptor Francesc Puig Espert, l’antic graner del poble, la casa del Senyoret, l’antic edifici del cine… Així com conéixer la història dels esdeveniments ocorreguts en altres èpoques. La ruta continuà amb la visita a l’església, convent i antic celler fundats per Francesc de Borja. Allí es va poder admirar la rica decoració serigrafiada de l’església, així com les diferents talles i quadres que es conserven; a més de gaudir de l’arquitectura tant de l’esglesia com del claustre i el celler.

La visita continuà amb l’observació del procés de elaboració d’una cervesa artesana realitzada al poble i la seua degustació. Després tots els assistents disfrutaren d’una tapa en un establiment local.

 

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30